Fan van Jett Rebel!

 In Blogs, Voor & door jongeren

Hey lezers,

Afgelopen 18 oktober ging ik (Elva, lid van de jongere redactie) naar het concert van Jett Rebel in Tivoli Vredenburg in Utrecht. Ik ontdekte Jett Rebel toen ik 15, was bij de Woerdense vakantie week waar hij toen optrad. Sindsdien ben ik een echte fan.

Wat mij blij verraste was dat hij tijdens het concert bijna de helft van zijn nieuwe CD ‘7’ speelde. En natuurlijk – en gelukkig maar- speelde hij ook oude nummers als: Louise, Pineapple Morning, Tonight en That Place. Ik hoopte heel erg dat hij het nummer ‘Do You Love Me At All’ die avond ging spelen, dit nummer heb ik namelijk voor mijn eindexamenopdracht gebruikt op mijn middelbare school. Maar helaas!

Wat Jett heel bijzonder maakt is de interactie met het publiek, hij ging zelfs twee keer het publiek in.
Zijn band bestaat uit Willem van der Krabben (drum en backing vocal), Xander Vrienten (bassist en backing vocal), Jasper Slijderink (toetsenist en backing vocal), Nick Croes (gitarist en backing vocal).
Je kunt goed zien (en vooral horen!) dat het een hechte groep is die heel veel plezier met elkaar heeft; zo zong de drummer ineens de leadvocals van een nummer en nam Jett Rebel opeens de drums van Willem van der Krabben over. Of speelde de gitarist een solonummer en deden de bassist samen met Jett Rebel (nu ook op een basgitaar) samen een duet.


Wat ik zo ontzettend goed vind aan Jett Rebel is zijn gedrevenheid en zijn muzikaliteit, hij schrijft al zijn nummers zelf, neemt ze zelf op en bespeelt op de CD ook alle instrumenten.

Het was een avondvullend, drie uur lang programma met alleen maar live muziek.
De band kan heel veel verschillende stijlen spelen dus er was veel variatie en voor iedereen ook wat wils, van rustige ballads tot uptempo dansmuziek.
Er hing een vrolijke sfeer in de zaal en iedereen genoot van de muziek die er gespeeld werd en er werd volop gedanst op ieders eigen manier. Na afloop heb ik nog de Playlist en een plectrum kunnen bemachtigen dus mijn avond kon niet meer stuk.

Kortom te leuk om te missen!

Jett Rebel speelt nog op 25 oktober in Leeuwarden (Neushoorn), 26 oktober in Eindhoven (Effenaar)
en 27 oktober in Den Haag (Paard) dus grijp je kans!

Recent Posts

Start typing and press Enter to search