Eliza’s Testlab #2 – De beste warme chocolademelk

 In Blogs, Voor & door jongeren

CONFETTI – Prinsestraat 63
Het is 11.29 uur, lekker zonnig en best wel warm met een lekker herfstzonnetje! We zitten buiten op de picknickbanken, op een gegeven moment schuift er nog een stel aan bij onze tafel, gezellig! De banken zijn wel een beetje wiebelig, maar het ziet er wel origineel uit. Binnen is het ook leuk ingericht: alles is in pastel thema. Ook promoten ze zichzelf heel goed met de mooiste plaatjes op insta! Buiten is er helaas geen muziekje. Het personeel is heel aardig, er komt meteen iemand naar buiten, en het meisje doet echt haar best om het zo leuk mogelijk voor ons te maken.

Speciaal voor de test ga ik toch voor de warme chocomelk, ondanks het warme weer 😉 De chocomelk is best puur maar wel lekker, hij is gemaakt van echte chocola. Wel jammer dat het een beetje te veel naar cacao smaakt, en het niet heel goed verdeeld is. Hij is niet super heet, maar dat is wel altijd fijn. Ook ziet hij er prachtig uit en is de slagroom erg ekker, daar scoor je al punten mee!

Cijfer choco: 7,5/8
Cijfer Confetti: 8,5! Heel gezellig, goeie sfeer, lekker menu! 🙂
Prijs choco: €4

BLOSSOM – Anna Paulownastraat 70C
Het is 12.49 uur, we zitten binnen. Het is er best wel warm en mega druk met allemaal werklui. We bestellen een chocomelk en twee worteltaartjes. De taartjes zijn heerlijk en duidelijk zelfgebakken. De chocomelk ziet er niet heel spetterend uit, maar is echt onwijs lekker! Het smaakt een beetje naar Tony Chocolonely en is niet mierzoet. Het café heeft een beetje een huiskamer sfeertje door het lage plafond en de simpele decoratie. Ik vond het persoonlijk niet heel erg bijzonder, maar wel gewoon gezellig. Aardig personeel, twee zussen. We hoorden leuke gesprekken van mensen met saaie kantoorbanen. Toch nog interessante breinen, zo bleek. Geen muziekje te horen door al het lawaai van hun gepraat.

Cijfer choco: 8
Cijfer Blossom: 7
Prijs choco: €3,50
Prijs taartjes: €3,50

LOLA bikes&coffee – Noordeinde 91
Het is 11.22 uur, ik ga zo naar een tentoonstelling over de Black Panther Party, maar in de tussentijd drink ik even een warme choco bij een voor mij nieuw tentje. Toevallig ken ik het meisje achter de bar (ik wist niet dat ze hier werkte) dus dat is wel leuk. Het is een heel gezellig tentje, tot nu toe de leukste vind ik zelf. Je kunt er koffie drinken en een broodje eten, maar ze maken ook mountainbikes en racefietsen. Dit gebeurt allemaal achterin het café. Het is sfeervol ingericht met veel hout, Perzische tapijten en plantjes; en de chocomelk is ook nog eens heerlijk! Het personeel is uiteraard voortreffelijk 😉 en ze draaien chille muziek. De chocomelk smaakt ook naar die Tony Chocolonely chocomelk, en bevalt me dus erg goed. Waarschijnlijk is het dezelfde als bij Blossom.

Ik lees hier een boek terwijl ik mijn chocomelk drink. Ik lees The Girl on the Train van Paula Hawkins, een echte aanrader als je van spannende psychologische verhalen houdt (Ik lees in het Engels). Ik zou jullie allemaal afraden om naar Lola te gaan, want dan is er dadelijk geen plek meer voor mij 😉

Cijfer choco: 8,5 (door het glaasje water, dat had Blossom niet)
Cijfer Lola: 9, ik vond het echt een heel leuk plekje!
Prijs choco: €4

Kortom, waren eigenlijk alle warme choco’s heel lekker, en heb ik ook zeker leuke nieuwe tentjes ontdekt, maar natuurlijk kan er maar één winnaar zijn: Lola!
Ik vond dat er gewoon een super chille sfeer hing, en heel leuk ingericht, en het aller belangrijkste natuurlijk: mega lekkere chocomelk! 😉

Recent Posts

Start typing and press Enter to search