Educatieprogramma

WILLIAM SHAKESPEARE

Het verzamelde werk (ingekort)

Beste Docent,

Welkom bij Het Nationale Theater en het educatieprogramma bij de voorstelling Het verzamelde werk van William Shakespeare (ingekort). Wij kijken ernaar uit uw leerlingen binnenkort te ontvangen in het theater.

Op deze website vindt u een lesbrief met een aantal lessuggesties om het theaterbezoek met uw leerlingen voor te bereiden. Onder het kopje inspiratie kunt u links vinden naar websites en video’s waar u eventueel nog verder mee zou kunnen werken met de leerlingen.

Over  het stuk

Alle stukken van Shakespeare in één avond op het podium. De grappigste opfriscursus en de snelste introductie op ‘s werelds grootste theaterschrijver.

Wat is er nodig om het verzamelde werk van William Shakespeare op het podium te brengen? Niet veel meer dan drie mannen en wat attributen. Dat dachten de Britse acteurs Adam Long, Daniel Singer en Jess Winfield toen ze hun krankzinnige project bij het Edinburgh Fringe Festival indienden. Ze kortten 37 avondvullende Shakespeare stukken – met in totaal 1834 personages – “lichtjes” in, met de perfecte theateravond als resultaat.

Van Romeo en Julia tot Hamlet, van As you like it tot De storm, van Midzomernachtdroom tot Wintersprookje; alles komt aan bod. In regie van Theu Boermans brengen Jappe Claes, Vincent Linthorst en Bram Suijker alle Shakespeares personages tot leven, inclusief de vrouwenrollen. Een razende komedie in de allerbeste slapstick-traditie.

Het verzamelde werk van William Shakespeare (ingekort) is met 9 jaar de langstlopende komedie op West End. De voorstelling wordt internationaal geprezen en wereldwijd opgevoerd. Na een succesvolle serie in Den Haag waagt HNT zich aan een landelijke tournee. Dit bewezen succes is een “must-see” voor elke theaterliefhebber.

Over  het  educatieprogramma

Over Shakespeare kun je natuurlijk eindeloos lesgeven. Het internet staat vol met verhalen, artikelen, filmpjes en quotes. Op deze site maken we graag gebruik van deze bron van inspiratie. In de lesbrief vindt u een aantal lessuggesties die u met uw leerlingen kunt doen ter voorbereiding op het voorstellingsbezoek. Hoe veel tijd u aan deze voorbereiding besteedt is aan u, en de ruimte in het lesprogramma op school. Lees de lessuggesties door en kies welke u het meest inspireert en geschikt acht voor uw leerlingen.

Elke opdracht gaat uit van een tijdsduur van ongeveer 25 minuten, dus er zouden er twee in een les passen. Sommige van de opdrachten zijn meer ingestoken vanuit het Engels (de leerlingen werken vanaf Engelstalige websites). U kunt er ook voor kiezen de hele les in het Engels te doen uiteraard. Andere opdrachten benaderen Shakespeare meer vanuit de kunstvakken (met klassikale presentaties duren de opdrachten wellicht iets langer).

Bij de voorstelling is door Het Nationale Theater ook een workshop ontwikkeld. Deze workshop geven wij op school of indien mogelijk en in overleg in het theater waar de voorstelling wordt bezocht. Meer informatie over deze workshop en onze educatieve activiteiten vindt u op onze website: www.hnt.nl onder het kopje Educatie – Voortgezet Onderwijs.

Wij wensen u veel plezier bij het voorbereiden van het voorstellingsbezoek. Mocht u nog vragen hebben over de lesbrieven of het voorstellingsbezoek neem dan gerust contact met ons op via educatie@hnt.nl.

Start typing and press Enter to search