Educatieprogramma

LORD OF THE FLIES

"WAT ZIJN WIJ? MENSEN? OF DIEREN? OF WILDEN?"

Beste docent, 

Welkom bij NTjong en het educatieprogramma bij de voorstelling Lord of the Flies. Wij kijken ernaar uit uw leerlingen binnenkort te ontvangen in het theater.

Over de voorstelling  Lord of the Flies

Na een vliegtuigongeluk op een onbewoond eiland wacht een groep schooljongens als enige overlevenden op redding. Afgesloten van de buitenwereld en zonder volwassenen zijn ze teruggeworpen op zichzelf. De jongens verliezen langzaam hun grip op de werkelijkheid en in de onderlinge oorlog die volgt sneuvelt alle onschuld. In zijn wereldberoemde roman uit 1954 pelt William Golding alle normen en waarden af en valt de beschaving weg.

Wat gebeurt er als mensen hun primaire driften laten gelden en angst regeert? Lord of the Flies is de eerste voorstelling in een muzikale en energieke Coming of Age reeks voor jongeren. Verhalen over kantelpunten, grote gebeurtenissen die je horizon verbreden en die je dwingen om stelling te nemen.

Over het educatie programma

Het educatieprogramma bij Lord of the Flies richt zich op de vaksecties Engels, Mens en Maatschappij/Maatschappijleer, CKV, Drama en de mentorles voor de onderbouw. Het programma bestaat uit twee lesuren:

Les 1 / Een les van vijftig minuten waarin leerlingen aan de hand van een aantal testen onderzoeken hoe hun groep in elkaar zit. Eindvraag: ‘Zou deze groep overleven?’. Voor meer informatie over de testen en het starten van de testen, klik op ‘5x testen’. 

Les 2 / Een les van vijftig minuten waarin er in verschillende vakgroepen inhoudelijk wordt gewerkt aan de hand van één van de lesbrieven. Voor meer informatie en de lesbrieven, klik op ‘lesbrieven’.

Als school of als docent kiest u in welk vak de voorstelling wordt voorbereid. U kunt er ook voor kiezen het hele programma als projectonderwijs in te zetten en vakoverstijgend de thematiek van verschillende kanten te benaderen.

In veel gevallen volgt er een workshop op school, waarin een theaterdocent van NTjong de leerlingen begeleidt in zelf spelen, filosoferen en maken naar aanleiding van de thema’s uit de voorstelling. In de ideale situatie worden de twee lessen gegeven voorafgaand aan deze workshop.

Start typing and press Enter to search